Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ιστορίες ενός ναυαγού στην πόλη:μέρος πρώτο......

Αύγουστο στην Αθήνα κ ξεκινάς να πας για μπάνιο,πριν πας όμως μπαίνεις στην ωραία σου μπανιέρα κ παίρνεις τα ξυράφια σου(ευτυχώς είμαι ξανθιά-μη κοιτάς που τα βάφω- κ έτσι δε χρειάζομαι κανένα silk & pill,χαλάουα κ όλα τα συναφή) κ αρχίζεις..πόδι,μασχάλη,μπικίνι κ όλα με ευλάβεια,για σκέψου να εμφανιστείς στην παραλία γεμάτη τσιρότα σαν ένα άλλου είδους βιτρό!!!!
Βάσανο πρώτο έλαβε τέλος....
Βάζεις αντηλιακά σου(οι ειδικοί το λένε:μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο.ο καρκίνος καραδοκεί...κ δεν είμαστε για τέτοια )...Άντε τώρα καθάρισμα μπανιέρας,μπάνιου κτλ....
Βάσανο δεύτερο έλαβε τέλος....
Ξεκινάς να  φύγεις κ ξαναγυρίζεις...μήπως να φτιάξω κανένα σαντουϊτσάκι;Σιγά μην πληρώσω 7ευρώ τη μπαγκέτα...μαλάκας είμαι σκέφτομαι;;;;Έλα όμως που είμαι ,κ αυτό θα το καταλάβω στη συνέχεια.
Έτοιμα λοιπόν κ τα σαντουιτσάκια,φρούτα,καφέδες...
Κ ξεκινάς για το ταξίδι...για το ωραίο σου μπανάκι ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις!!!!
"Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη να εύχεσαι να 'ναι μακρύς ο δρόμος"....σαν βγεις στον πηγαιμό για την παραλιακή όμως....ΖΟΥΓΚΛΑ(όχι αυτή του Τριανταφυλλόπουλου...)
Μα καλά,όλοι οι άσχετοι οδηγοί στην Αθήνα μείναν ή μήπως εγώ υπερεκτιμώ τον καλό μου;;;
Τελος πάντων το προσπερνώ!!!
Κ επιτέλους φτάνεις....Φτου,κ ο θεός τα έβαλε μαζί μου;Μα τώρα που είπα να πάρω λίγο χρώμα μου έκρυψε τον ήλιο;Τσάμπα κ η ομπρέλα που κουβάλησα....
Ταιριάζω τις ξαπλώστρες μας ωραία-ωραία κ λέω να χαλαρώσω .Κ ξαφνικά το μυαλό μου,μου παίζει παιχνίδια(μα καλά κ αυτές οι άτιμες δε λένε να πάνε διακοπές να ηρεμήσω κ γω λιγάκι;)....
Κ εκεί που σκέφτομαι τα οικονομικά του μήνα,ξάφνου πετιέται η "μπεμπέκα" των δευτέρων .....-άντα;;;;;;Κουβάλησε πάνω της όλον το Φουστάνο...έκανε επένδυση!
Κ αφού αποφάσισε επιτέλους σε ποια ξαπλώστρα θα καθίσει,πήρε το ύφος του "κάνε μου λιγάκι μμμμμμ".......!!!!!Δε φταίει αυτή σκέφτομαι,μα το ύφος του ροφού είναι τα κατάλοιπα της πλαστικής επένδυσης.....
"Instant tan" την ακούω να λέει."ότι δεν έκανα σε ένα μήνα θα το κάνω σε μία μόνο μέρα".Πάει τα έπαιξε ο κόσμος.
Ωπα...Ώπα...ο "μίστερ κορμάρας" κάθεται παραδίπλα..."Μίστερ κορμάρας" είπα;Με συγχωρείτε...ΤΡΟΜΑΡΑΣ ήθελα να πω...χάθηκαν οι καθρέφτες αδερφάκι μου;;;
Κ η κάπως έτσι η μέρα περνά....κόσμος πάει κ έρχεται...τελικά κανείς δεν έφυγε από την Αθήνα..Μείναμε όλοι να την απολαύσουμε έρημη τον Αύγουστο...οι έρμοι!!
Μια τσιρίδα χαλά την ηρεμία μου...Γιατί δεν πάς κυρά μου να βγάλεις τα κρεατάκια σου;;;;;εεεεεεε;πλησιάζει κ μαζί καταφτάνει κ το εγκεφαλικό...Τί το θες το χαμιλοκάβαλο brazil ρε Οδυσσέα Ανδρούτσο αφού το ξυρίζεις μια φορά το μήνα....εγώ μαλάκας είμαι;;Βλέπω το μπικίνι της που κοντεύει να γίνει σαν τσιγκελωτό μουστάκι!!
Όχι δεν είμαι κακιά,στριμένη,αγάμητη γεροντοκόρη,αυτή κινείται σαν σβούρα στο χώρο,κ να μη θέλω να τη δω,τη βλέπω...κ τότε μου έρχεται στο μυαλό το κύκνειο εκείνο άσμα...
"Στην Αφρική θα πάω με τους μασάι που ελληνικά κανείς τους δε μιλάει....."

Η μεγαλύτερη βροχή από πεφταστέρια απόψε

Η μεγαλύτερη βροχή από πεφταστέρια απόψε

Τη νύχτα της Πέμπτης (προς Παρασκευή) αναμένεται το αποκορύφωμα της «βροχής αστεριών που πέφτουν», τα οποία θα κατακλύσουν και τον ελληνικό ουρανό προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους... ξενύχτηδες. Το φαινόμενο των Περσείδων αναμένεται να εντυπωσιάσει σε όσους θελήσουν να στρέψουν το βλέμμα τους προς τον ουρανό το βράδυ, αφού η βροχή από «πεφταστέρια» θα είναι ορατή από τη Γη της χώρας μας περιλαμβανομένης.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τέτοια εποχή χιλιάδες διάττοντες αστέρες ξεκινούν από τον αστερισμό του Περσέα για να διασχίσουν τον ουρανό με μεγάλες ταχύτητες, συνθέτοντας μια φαντασμαγορική εικόνα. Η βροχή των αστεριών θα διαρκέσει τρεις μέρες, με την κορύφωση να έρχεται το βράδυ της Πέμπτης. Λέγεται μάλιστα από ειδικούς της NASAότι ο φετινός «χορός των Περσείδων» θα είναι ο πιο θεαματικός των τελευταίων πέντε χρόνων, καθώς αναμένεται πτώση μετεώρων με μέσο ρυθμό 50 - 80 την ώρα.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου, όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα από τη χώρα μας. Οι διάττοντες αστέρες θα είναι ορατοί από κάθε σημείο της Ελλάδας, αρκεί να μην υπάρχει τριγύρω μεγάλος φωτισμός. Φέτος βοηθά την ορατότητα του φαινομένου και το γεγονός ότι η αυγουστιάτικη σελήνη είναι ολίγων ημερών και άρα όχι τόσο λαμπερή.
Ειδικά φέτος το φαινόμενο συνδυάζεται με μια σύγκλιση πλανητών, που θα είναι ορατή μετά την δύση του ηλίου και μέχρι τις 10.00 το βράδυ, όταν η Αφροδίτη, ο Κρόνος, ο Άρης και ένα της Σελήνης θα βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα κύκλο διαμέτρου περίπου 10 μοιρών. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα μοναδικό θέαμα και ίσως μια από τις πιο ρομαντικές βραδιές της χρονιάς...

Απιστία γένους αρσενικού


Jealous-woman-man-386
Σύµφωνα µε πρόσφατες έρευνες, το 75% των άπιστων αντρών δηλώνουν αρκετά ικανοποιηµένοι από το γάµο τους. Κι εδώ τίθεται το ερώτηµα: Τότε γιατί δεν µένουν πιστοί;
«Γιατί οι άντρες απιστούν και πώς πρέπει να χειριστεί µια τέτοια κατάσταση η απατηµένη γυναίκα;» Ένα ερώτηµα που βασανίζει το µυαλό των απανταχού γυναικών όταν βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ανακαλύπτουν την απιστία του δικού τους άντρα. Η απάντηση όµως δεν είναι τόσο απλή. Κάποιες φορές οι λόγοι που οδηγούν έναν άντρα εκεί είναι συνειδητοί, κάποιες άλλες όµως είναι «κρυφοί». Σε γενικές γραµµές η απιστία µπορεί να οφείλεται: σε προβλήµατα της σχέσης, σε δυσκολίες της γυναίκας (προβλήµατα υγείας της, άρνηση στο σεξ κ.ά.), στην ανάγκη του άντρα να βιώσει ερωτική ποικιλία και επιβεβαίωση ή σε κάποια ψυχική διαταραχή του (σεξουαλική εξάρτηση, µανιοκατάθλιψη κ.ά.). Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι που µπορεί να κάνουν έναν άντρα να… παραστρατήσει και αρκετά συχνά δεν τους συνειδητοποιεί ούτε καν ο ίδιος.
Τα «ύποπτα» σηµάδια
Τα σηµάδια της απιστίας που έχουν καταγραφεί από τους ειδικούς είναι περισσότερα από 950. Τα συνηθέστερα είναι κραγιόν, άρωµα ή µέικ απ στα ρούχα του, προφυλακτικά ή χάπια για τη στύση, αφύσικα αυξηµένα χιλιόµετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου ή άγνωστα κλειδιά στο µπρελόκ του και ξαφνικές αλλαγές στη γενικότερη συµπεριφορά του (είναι πιο οξύθυµος, συχνές απουσίες, αλλαγές στην εξωτερική εµφάνιση, ανάγκη αποµόνωσης, «διαφορετικό» σεξ κ.λπ.).
Οι άπιστοι… τύποι
Υπάρχουν διάφοροι τύποι άπιστων αντρών, οι οποίοι καθορίζονται ανάλογα µε το κίνητρό τους, οι πιο συνήθεις όµως είναι:
1. Ο ευκαιριακός: Είναι επιρρεπής σε «απρογραµµάτιστες» ευκαιρίες, δεν έχει ιδιαίτερα προβλήµατα στη σχέση του και δεν νιώθει ενοχές, γιατί δεν έχει συναισθήµατα για την ερωµένη του. Για εκείνον είναι ένα παιχνίδι ευχαρίστησης µε το οποίο επιβεβαιώνει τον ανδρισµό του.
2. Ο πολέµιος του χρόνου: Αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι γερνάει τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του και συνήθως επιλέγει µια πολύ νεότερη γυναίκα για να επιβεβαιώσει την ισχύ του ανδρισµού του. Αυτοί οι άντρες είναι µεγαλύτερης ηλικίας, τα παιδιά τους έχουν φύγει συνήθως από το σπίτι και είναι ικανοί ακόµα και να πληρώσουν για να εξαγοράσουν τον ερωτικό θαυµασµό.
3. Ο νάρκισσος µισογύνης: Είναι εξαιρετικά ελκυστικός, διογκώνει τα ταλέντα και τα επιτεύγµατά του και νιώθει ότι έχει εξαιρετικά προσόντα. Απιστεί συστηµατικά µε σύντοµες σχέσεις και δεν δένεται ποτέ συναισθηµατικά. Χρησιµοποιεί τις γυναίκες, ενώ παράλληλα τις κακοµεταχειρίζεται και τις υποτιµά.
Η σχέση µε τη µητέρα του χαρακτηρίζεται από κρυφό ή εκδηλωµένο θυµό.
4. Ο επιτυχηµένος: Πρόκειται για τον επαγγελµατικά επιτυχηµένο άντρα που νιώθει ότι η επιτυχία του τού δίνει το δικαίωµα να κάνει εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο συγκεκριµένος τύπος αντιµετωπίζει το σεξ όχι τόσο ως εµπειρία ηδονής αλλά ως επιβράβευση για την επιτυχία του.
5. Ο οικογενειάρχης: Ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι η ζωή του «κινείται» µόνο γύρω από τα παιδιά και την καθηµερινότητα. Η σύντροφός του δεν ασχολείται µε την εµφάνιση και τις σεξουαλικές του επιδόσεις και, παρότι η οικογένεια λειτουργεί καλά, η σχέση του ζευγαριού δεν υπάρχει.
6. Ο µη συγκρουσιακός: ∆υσκολεύεται να έρθει σε σύγκρουση και να αντιµετωπίσει τα προβλήµατα της σχέσης επειδή νιώθει αδύναµος να δώσει λύσεις ή φοβάται την εγκατάλειψη. Νιώθει ότι κάτι λείπει, όµως η σύντροφός του είτε δεν το βλέπει είτε δεν το θεωρεί τόσο σηµαντικό, γεγονός που τον θυµώνει. Στην «παράνοµη» σχέση του συνήθως υπάρχουν έντονα συναισθήµατα και συντροφικότητα και υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να χωρίσει από τη νόµιµη σύντροφό του αν η ερωµένη του είναι ελεύθερη.

Η ώρα της αποκάλυψης
Τι πρέπει να κάνεις εσύ: Απόφυγε τις αφελείς ερωτήσεις του τύπου «µήπως υπάρχει άλλη;» κ.λπ. και τοποθετήσου καταφατικά: «Γνωρίζω ότι υπάρχει άλλη». Να είσαι σταθερή στην τοποθέτησή σου και ψύχραιµη στις αντιδράσεις σου.
Πώς αντιδρά εκείνος: Έρευνες έχουν δείξει ότι το 84% των αντρών αρνούνται την απιστία ακόµα κι όταν υπάρχουν αδιάσειστα τεκµήρια εναντίον τους. Το πιθανότερο είναι λοιπόν να κάνει ό,τι µπορεί για να σε βγάλει… τρελή ή για να σε πείσει ότι οι πληροφορίες σου είναι αβάσιµες, ενώ είναι πολύ πιθανό και να θυµώσει.
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις:
1. Να χωρίσεις αµέσως (αυτή είναι η τελευταία κίνηση στη διαχείριση µιας κρίσης).
2. Να µιλάς σε όλους για την απιστία του (επίλεξε µε προσοχή ένα-δύο ανθρώπους στους οποίους θα µιλήσεις).
3. Μην ασχοληθείς υπερβολικά µε την ερωµένη (όσο περισσότερο ασχολείσαι µαζί της τόσο αποµακρύνεσαι από το πρόβληµα).
Κάνε τις σωστές ερωτήσεις: Όταν παραδεχτεί το ατόπηµά του, µπορείς να θέσεις ουσιαστικά για τη σχέση ερωτήµατα. Άκουσε προσεκτικά τις απαντήσεις του, ώστε να είσαι σε θέση να τις αξιολογήσεις και να πάρεις τις αποφάσεις σου.

Και µετά;
• Να τον εκδικηθώ;

∆υστυχώς από το παιχνίδι της εκδίκησης, τις περισσότερες φορές, προκύπτει αµοιβαία καταστροφή. Συχνά παρατηρείται ότι οι γυναίκες που εκδικούνται τον σύντροφό τους καταλήγουν στο τέλος να λυπούνται τον εαυτό τους.
• Να χωρίσω;
Αν και η πρώτη σκέψη είναι ο χωρισµός, το 76% των γυναικών που απειλούν ότι θα το κάνουν δεν φτάνουν ώς εκεί.
Η απιστία δεν είναι απαραιτήτως λόγος χωρισµού. Είναι ένα «καµπανάκι» ότι η σχέση κινδυνεύει. Ένα σηµαντικό ποσοστό των ζευγαριών καταφέρνουν και επανεξετάζουν τη σχέση τους.
Η θετική έκβαση ωστόσο προϋποθέτει ωριµότητα του ζευγαριού και φυσικά καλή θέληση.
• Μπορώ να τον εµπιστευτώ ξανά;
Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κοµµάτι. Ενθάρρυνε τις προσπάθειές του να ξανακερδίσει την εµπιστοσύνη σου και ζήτησέ του να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειµένου να νιώσεις πιο ασφαλής µαζί του. Βγες από το ρόλο του θύµατος και ζήτησε καθαρά αυτό που θέλεις για τη σχέση σας.
Τα 5 είδη της απιστίας
1. Τυχαία ή αλλιώς της µιας βραδιάς: Χωρίς συναισθήµατα και ο άντρας δεν θεωρεί ότι απιστεί.
2. Συναισθηµατική: Είναι ερωτευµένος µε την ερωµένη του. Κρατάει τη σχέση µυστική από τους φίλους του.
3. Απιστία εξόδου: ∆εν έχει συναισθηµατική δέσµευση µε τη νόµιµη σύντροφό του. Χρειάζεται µια ώθηση για να βγει εκτός γάµου. Η «παράνοµη» σχέση είναι έντονη, αλλά «ξεφουσκώνει» 1-2 χρόνια µετά το χωρισµό.
4. Απιστία αισθησιακών εµπειριών: Στοχεύει µόνο στην ερωτική ικανοποίηση των δύο παρτενέρ. Είναι όµως ανοιχτοί σε οτιδήποτε προκειµένου να ικανοποιηθούν συναιθηµατικά. Ο άπιστος θεωρεί ότι ωφελεί το γάµο του.
5. Απιστία σεξουαλικής εξάρτησης: Συστηµατική σεξουαλική δραστηριότητα που πυροδοτείται από το φόβο ή το θυµό του άντρα για τη γυναίκα του. Ο άντρας χρειάζεται άµεση ψυχολογική βοήθεια που αρνείται, αφού δεν κατανοεί το µέγεθος του προβλήµατος.

Οι παγίδες της καλοκαιρινής οµορφιάς


womam-beauty-sea-386
Η λάθος χρήση των καλλυντικών µπορεί να δηµιουργήσει προβλήµατα ειδικά αυτή την εποχή. Αποφύγετέ τα!
Προσοχή στα αποσµητικά
Αποφύγετε τα αποσµητικά µε υψηλή αντιιδρωτική προστασία ή περιορίστε τα στο πολύ 3 φορές την εβδοµάδα για να µην προκληθεί φλεγµονή των ιδρωτοποιών αδένων (ιδραδενίτιδα). ∆εν πρέπει να χρησιµοποιείτε αποσµητικό αµέσως µετά το ξύρισµα. Να ξυρίζεστε πριν κοιµηθείτε και να βάζετε αποσµητικό το πρωί. Αποφύγετε προϊόντα µε οινόπνευµα για να µην προκληθεί την δερµατίτιδα.
Να βάλω ενυδατική πριν από το αντηλιακό;
Μια αντηλιακή κρέµα είναι και ενυδατική. Η χρήση µιας ενυδατικής πριν από το αντηλιακό εξαρτάται από τον τύπο του δέρµατος και την ποιότητα του αντηλιακού. Ένα ξηρό δέρµα π.χ. µπορεί να χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση, εκτός κι αν το αντηλιακό είναι αρκετά πλούσιο. Αν πάλι νιώθετε τράβηγµα, συνδυάστε και τα δύο. Στη µεικτή - λιπαρή επιδερµίδα πάντως η ταυτόχρονη χρήση ενυδατικής και αντηλιακού βλάπτει, καθώς οδηγεί σε ακµή.
Το σωστό Foundation
Αν έχετε λιπαρή - µεικτή επιδερµίδα και έχετε ήδη φορέσει αντηλιακό, προτιµήστε ένα foundation µε µατ υφή. Εναλλακτικά επιλέξτε µια oil free αντηλιακή µε χρώµα για να αποφύγετε το φράξιµο των πόρων από τις πολλές επιστρώσεις υλικών. Το έντονο µακιγιάζ µπορεί να δηµιουργήσει δερµατίτιδες ειδικά σε συνδυασµό µε τον ιδρώτα, γι’ αυτό το καλοκαίρι απαιτεί όσο το δυνατό λιγότερο µακιγιάζ και ελαφρότερες κρέµες.
Αντηλιακό & λιπαρότητα
Στη λιπαρή επιδερµίδα δεν πρέπει να εφαρµόζονται λιπαρά αντηλιακά ή λάδια γιατί (ειδικά στους προ-έφηβους και τους έφηβους) υπάρχει κίνδυνος να εµφανιστεί ακµή. Ρόλο όµως παίζει και η ποσότητα του προϊόντος, η οποία πρέπει να είναι τόση ώστε η επιδερµίδα να καλύπτεται χωρίς να γυαλίζει, αφού, αν υπερβάλλουµε, κινδυνεύουµε πάλι από ακµή.
Μαλλιά στον ήλιο
• Να χρησιµοποιείτε πιο συχνά µάσκες, conditioner κ.λπ.
• Εφαρµόζετε το αντηλιακό µαλλιών µε προσοχή ώστε να καλυφθεί κάθε τρίχα.
• Για το styling να ρυθµίζετε τις συσκευές (πιστολάκι κ.λπ.) σε χαµηλή θερµοκρασία και να χρησιµοποιείτε ένα προστατευτικό leave-in προϊόν.
Το καλοκαίρι θα πρέπει να διακόπτετε τις πολύ λιπαρές κρέµες, κρέµες οξέων, ρετινόλης, τα βαριά λευκαντικά και τα προϊόντα scrub ή να τα µειώνετε σύµφωνα µε τις οδηγίες του γιατρού σας.
Φροντίστε την επιδερµίδα σας ανάλογα µε τον τύπο της
• Ξηρή: Χρησιµοποιείτε πάντα προϊόντα µε SPF. Το ξηρό δέρµα σπάει πιο εύκολα και θέλει προσοχή στην ενυδάτωση και στην αντηλιακή κρέµα, που είναι το καλύτερο αντιρυτιδικό.
• Λιπαρή - µεικτή: ∆εν πρέπει να την «φορτώνετε», ειδικά το καλοκαίρι. Μια oil free αντηλιακή µετά τον καθαρισµό αρκεί.
• Ατέλειες και ευαισθησίες: Σίγουρα χρειάζεστε υψηλό SPF, έχει όµως σηµασία και η υφή της κρέµας ώστε να είναι όσο λιπαρή σας ταιριάζει.

Όμορφη στα άκρα ......


feet-386
Έχετε καμιά πρωτότυπη πρόταση για πεντικιούρ για τις διακοπές;
Αν θέλετε μια κομψή εμφάνιση με total white σύνολα και ασορτί λευκά πέδιλα, δοκιμάστε να βάψετε καθένα από τα πέντε νύχια του ποδιού σε μια διαφορετική παστέλ απόχρωση στα χρώματα του ουράνιου τόξου.
Πρόκειται για το νέο στιλ του καλοκαιριού ονόματι rainbow nails και μπορείτε να το πετύχετε χρησιμοποιώντας φούξια, ροζ, σομόν, κοραλί και λιλά μανόν.
Αν από την άλλη δεν αποχωρίζεστε το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι ούτε στις διακοπές, βάψτε τα νύχια σας ένα απαλό θαλασσί χρώμα ή ένα ανοιχτό βεραμάν που θυμίζει παγωτό φιστίκι.
Τα χρώματα αυτά δείχνουν πολύ ωραία ακόμα και σε πολύ κοντά νύχια, αλλά φροντίστε να τα λιμάρετε ώστε να έχουν στρογγυλεμένες άκρες.