Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Οι παγίδες της καλοκαιρινής οµορφιάς


womam-beauty-sea-386
Η λάθος χρήση των καλλυντικών µπορεί να δηµιουργήσει προβλήµατα ειδικά αυτή την εποχή. Αποφύγετέ τα!
Προσοχή στα αποσµητικά
Αποφύγετε τα αποσµητικά µε υψηλή αντιιδρωτική προστασία ή περιορίστε τα στο πολύ 3 φορές την εβδοµάδα για να µην προκληθεί φλεγµονή των ιδρωτοποιών αδένων (ιδραδενίτιδα). ∆εν πρέπει να χρησιµοποιείτε αποσµητικό αµέσως µετά το ξύρισµα. Να ξυρίζεστε πριν κοιµηθείτε και να βάζετε αποσµητικό το πρωί. Αποφύγετε προϊόντα µε οινόπνευµα για να µην προκληθεί την δερµατίτιδα.
Να βάλω ενυδατική πριν από το αντηλιακό;
Μια αντηλιακή κρέµα είναι και ενυδατική. Η χρήση µιας ενυδατικής πριν από το αντηλιακό εξαρτάται από τον τύπο του δέρµατος και την ποιότητα του αντηλιακού. Ένα ξηρό δέρµα π.χ. µπορεί να χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση, εκτός κι αν το αντηλιακό είναι αρκετά πλούσιο. Αν πάλι νιώθετε τράβηγµα, συνδυάστε και τα δύο. Στη µεικτή - λιπαρή επιδερµίδα πάντως η ταυτόχρονη χρήση ενυδατικής και αντηλιακού βλάπτει, καθώς οδηγεί σε ακµή.
Το σωστό Foundation
Αν έχετε λιπαρή - µεικτή επιδερµίδα και έχετε ήδη φορέσει αντηλιακό, προτιµήστε ένα foundation µε µατ υφή. Εναλλακτικά επιλέξτε µια oil free αντηλιακή µε χρώµα για να αποφύγετε το φράξιµο των πόρων από τις πολλές επιστρώσεις υλικών. Το έντονο µακιγιάζ µπορεί να δηµιουργήσει δερµατίτιδες ειδικά σε συνδυασµό µε τον ιδρώτα, γι’ αυτό το καλοκαίρι απαιτεί όσο το δυνατό λιγότερο µακιγιάζ και ελαφρότερες κρέµες.
Αντηλιακό & λιπαρότητα
Στη λιπαρή επιδερµίδα δεν πρέπει να εφαρµόζονται λιπαρά αντηλιακά ή λάδια γιατί (ειδικά στους προ-έφηβους και τους έφηβους) υπάρχει κίνδυνος να εµφανιστεί ακµή. Ρόλο όµως παίζει και η ποσότητα του προϊόντος, η οποία πρέπει να είναι τόση ώστε η επιδερµίδα να καλύπτεται χωρίς να γυαλίζει, αφού, αν υπερβάλλουµε, κινδυνεύουµε πάλι από ακµή.
Μαλλιά στον ήλιο
• Να χρησιµοποιείτε πιο συχνά µάσκες, conditioner κ.λπ.
• Εφαρµόζετε το αντηλιακό µαλλιών µε προσοχή ώστε να καλυφθεί κάθε τρίχα.
• Για το styling να ρυθµίζετε τις συσκευές (πιστολάκι κ.λπ.) σε χαµηλή θερµοκρασία και να χρησιµοποιείτε ένα προστατευτικό leave-in προϊόν.
Το καλοκαίρι θα πρέπει να διακόπτετε τις πολύ λιπαρές κρέµες, κρέµες οξέων, ρετινόλης, τα βαριά λευκαντικά και τα προϊόντα scrub ή να τα µειώνετε σύµφωνα µε τις οδηγίες του γιατρού σας.
Φροντίστε την επιδερµίδα σας ανάλογα µε τον τύπο της
• Ξηρή: Χρησιµοποιείτε πάντα προϊόντα µε SPF. Το ξηρό δέρµα σπάει πιο εύκολα και θέλει προσοχή στην ενυδάτωση και στην αντηλιακή κρέµα, που είναι το καλύτερο αντιρυτιδικό.
• Λιπαρή - µεικτή: ∆εν πρέπει να την «φορτώνετε», ειδικά το καλοκαίρι. Μια oil free αντηλιακή µετά τον καθαρισµό αρκεί.
• Ατέλειες και ευαισθησίες: Σίγουρα χρειάζεστε υψηλό SPF, έχει όµως σηµασία και η υφή της κρέµας ώστε να είναι όσο λιπαρή σας ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: