Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

το ξέρετε για τους άντρες......????

1: Οι Άντρες πιο πολύ και από την Αγάπη ψηφίζουν Σεβασμό,
κατά συνέπεια...

2: Όταν "τα παίρνει" με την Αγάπη του  δεν πρόκειται ποτέ να ομολογήσει ότι αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη δεν τον σέβεται. Ωστόσο πίσω από τους αναίτιους θυμούς κρύβεται συχνά η αίσθηση της Υποτίμησης.

3: Ποτέ δεν θα ομολογήσει πόσο αγχώνεται για το πόσο καλά τα καταφέρνει στον ρόλο του εραστή και του "κουβαλητή". Και αυτή η ανασφάλεια τον οδηγεί σε ξένες αγκαλιές αν η δική Του απαξιεί να του υπενθυμίσει πόσο καλά τα καταφέρνει. Οι Άντρες που ενθαρρύνονται από την σχέση τους πετυχαίνουν στα επαγγελματικά τους.

4: Ακόμη και αν η γυναίκα του κερδίζει περισσότερα ποτέ δεν θα βγάλει από το μυαλό του ότι αυτός είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την οικογενειά του.

5: Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι άντρες έχουν ανάγκη για περισσότερο σεξ. Απλά διότι ο Ανδρικός εγκέφαλος ζητά συχνότερα παιχνιδάκια επειδή έχει τεράστια ανάγκη από επιβεβαίωση. Ο Άντρας θέλει να ξέρει ότι η γοητεία του είναι πέρα και πάνω από κάθε ημερομηνία λήξεως.

6: Ταλέντο στα λόγια δεν έχουν και σιχαίνονται να επαναλαμβάνουν κάθε τρεις και λίγο πόσο σ'αγαπούν . Θέλουν ωστόσο να νοιώθεις σίγουρη για τον ερωτά τους.

7: Δεν θα απαιτήσει από εσένα τις διαστάσεις της τάδε Μοντέλας. Του αρέσεις όπως είσαι. Όμως του αρέσεις ακόμη περισσότερο όταν προσπαθείς να βελτιώσεις την εικόνα σου, καθότι το παίρνει προσωπικά και κολακεύεται.

8: Έχουν τον δικό τους τρόπο να είναι Ρομαντικοί. Απλά φοβούνται ότι δεν τα καταφέρνουν σ'αυτά.  Ακόμη και όταν σου ζητήσει να πας μαζί του Γήπεδο είναι ο δικός του τρόπος να σου πει ότι σε θέλει παντού και πάντα κοντά του.

9: Το μάτι του "Παίζει" επειδή έτσι είναι κατασκευασμένο. Είναι αδύνατον να μην κοιτάξει ένα αβυσσαλέο ντεκολτέ ακόμη και αν είναι ο πιστότερος των συζύγων.

10: Το σέξ για τον Άντρα είναι κάτι πολύ βαθύτερο από μια εκσπερμάτιση. Όταν δεν αισθάνεται επιθυμητός από την Σύντροφό του μπορεί να πέσει σε Μαύρη Κατάθλιψη, διότι Αυτόματα Αναιρείται ως Άντρας, ως Σύζυγος, ως Εραστής και ακόμα και ως Επαγγελματίας και ως πλάσμα της Φύσης

ΝΕΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Ο Ο.Α.Ε.Δ. καλεί τους άνεργους νέους ηλικίας 22-64 ετών που ανοίγουν νέα επιχείρηση, να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος '' ΝΕΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 22-64 ΕΤΟΥΣ 2009'' Β΄ΚΥΚΛΟΣ. Πρόκειται για νέες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας στην Εφορία μετά την 01/10/2009. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα την περίληψη Πρόσκλησης ΠρογράμματοςΤελευταία ημέρα υποβολής 24/08/2010 .(02/07/2010) 

Παράνοια και παρανοϊκή προσωπικότητα...

Η παράνοια χαρακτηρίζεται από σοβαρά, χρόνια αισθήματα καταδίωξης, δυσπιστίας, φιλυποψίας και υπερβολικής σημασίας που έχει το άτομο για τον εαυτό του. Παρατηρείται σε πολλές ψυχιατρικές παθήσεις και σπάνια υπάρχει ως ξεχωριστή παθολογική οντότητα.
Στα άτομα με τη χρόνια αυτή ψυχοπαθολογική διαταραχή της προσωπικότητας, δημιουργούνται διαρκή προβλήματα στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και στο επαγγελματικό περιβάλλον.
Υπάρχουν διάφορες μορφές παράνοιας. Σε αυτές περιλαμβάνονται η συζυγική παράνοια, η ερωτομανία και η υποχονδριακή παράνοια. Υπάρχουν επίσης διάφορες μορφές παρανοϊκών διαταραχών όπως η παρανοϊκή προσωπικότητα, η παρανοϊκή διαταραχή με αυταπάτη και η παρανοϊκή σχιζοφρένεια.
Τα συμπτώματα της παράνοιας και των παρανοϊκών διαταραχών περιλαμβάνουν:
  1. Έντονες, ψηλού βαθμού, παράλογες υποψίες και δυσπιστία στις σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους που συχνά συνοδεύονται από θυμό, οργή, μίσος, εχθρότητα και κατάχρηση εμπιστοσύνης
     
  2. Τα άτομα με παρανοϊκή προσωπικότητα υποφέρουν λόγω του ότι αγωνιούν υπερβολικά ότι άλλοι ανθρώποι έχουν κρυμμένα κίνητρα εναντίον τους. Υποθέτουν παράλογα ότι οι άλλοι τους κατηγορούν πίσω τους και συνωμοτούν εναντίον τους
     
  3. Οι ασθενείς αδυνατούν να αναγνωρίσουν τα δικά τους υπερβολικά, ατεκμηρίωτα, αρνητικά αισθήματα που έχουν έναντι των άλλων ανθρώπων
     
  4. Άκαμπτη και απροσάρμοστη συμπεριφορά που μπορεί να ενοχλεί και να προκαλεί το θυμό άλλων
     
  5. Υπερβολική ευθιξία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, κοινωνική απομόνωση, δυσκολία συνεργασίας με άλλους
     
  6. Αμυντική συμπεριφορά του ατόμου που προκύπτει λόγω ότι φαντάζεται ότι υπόκειται σε κριτική, φόβων ότι οι άλλοι τον παραπλανούν ή τον εκμεταλλεύονται χωρίς να υπάρχουν λογικές ενδείξεις ή αποδείξεις για κάτι τέτοιο
     
  7. Απότομη, πεισματική, φιλόνικη, τελειοθηρική, στενόμυαλη συμπεριφορά του ατόμου που θέλει να έχει πάντα δίκαιο
     
  8. Οι παρανοϊκοί δυσκολεύονται ή δεν μπορούν να συγχωρούν και να ξεχνούν μια διαφορά
     
  9. Αδυναμία χαλάρωσης
     
  10. Δυνατότητα βίαιης συμπεριφοράς
Οι αιτίες
Οι αιτίες που προκαλούν την παράνοια είναι άγνωστες. Οι μηχανισμοί που οδηγούν στην ψυχοπαθολογική αυτή κατάσταση, έχουν σχέση με ανεπάρκεια διαφόρων νοητικών και συναισθηματικών λειτουργιών που ελέγχουν τη λογική σκέψη και τη σημασία που δίνεται σε έννοιες στη ζωή του ασθενούς.
Η πάθηση είναι συχνότερη σε οικογένειες στις οποίες ήδη υπάρχουν άτομα με ψυχωτικές παθήσεις όπως η σχιζοφρένεια. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι πιθανόν υπάρχει οικογενειακή προδιάθεση και γενετική συνιστώσα του προβλήματος.
Θεραπεία της παράνοιας
Δεν υπάρχει απόλυτη ίαση από τις καταστάσεις που προκαλούν παράνοια. Οι θεραπείες που υπάρχουν, βοηθούν τον ασθενή να χειρίζεται καλύτερα τα συναισθήματα του και να έχει μια πιο ευτυχισμένη και αποδοτικότερη ζωή. 
Η θεραπεία της παράνοιας βασίζεται στη συμπεριφορική θεραπεία. Ο στόχος της είναι να βοηθά τον ασθενή  να είναι λιγότερο ευαίσθητος στην κριτική και να βελτιώνει τις κοινωνικές του ικανότητες.
Κάποτε χρειάζονται φάρμακα όπως αγχολυτικά και αντιψυχωτικά. Όμως οι ασθενείς με παράνοια συχνά αρνούνται να πάρουν φάρμακα διότι υποπτεύονται τους γιατρούς και φοβούνται ότι θα βλαφθούν.
Οι προσπάθειες επικεντρώνονται μεταξύ άλλων, στο να διακόψουν το φαύλο κύκλο υποψίας και απομόνωσης που χαρακτηρίζει τους παρανοϊκούς. Χρησιμοποιούνται μέθοδοι χαλάρωσης και καταπολέμησης των ανησυχιών με ταυτόχρονη συνεχή βοήθεια στον ασθενή για να μπορέσει να αλλάξει ορισμένες συμπεριφορές του.   
Η θεραπεία των ασθενών με παράνοια μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι ευερέθιστοι, επιθετικοί, απόμακροι επιφυλακτικοί από συναισθηματικής άποψης.
Οι παρανοϊκοί, είναι συνήθως απρόθυμοι για τη θεραπεία κα εξαιρετικά καχύποπτοι σε σχέση με τους γιατρούς. Για αυτό η πρόοδος που επιτυγχάνεται είναι πολύ αργή.

Συναισθηματική υπερφαγία.....

Σε πολλούς ανθρώπους, η συναισθηματική κατάσταση επηρεάζει την όρεξη για φαγητό.
Η συναισθηματική υπερφαγία χαρακτηρίζεται από μια ακατάσχετη επιθυμία για φαγητό που προκύπτει όταν υπάρχουν δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις όπως το στρες, ο θυμός, το άγχος, η μοναξιά, η λύπη και η πλήξη.
Η συμπεριφορά της υπερφαγίας που μπορεί να γίνεται ενσυνείδητα ή ασυνείδητα, υπολογίζεται ότι είναι η συχνότερη διατροφική διαταραχή.
Η υπερβολική κατανάλωση φαγητών που συνοδεύει τη συναισθηματική υπερφαγία, είναι αιτία υπερβολικού βάρους σώματος και παχυσαρκίας.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμη δυσκολότερο από το γεγονός ότι στη διατροφική αυτή διαταραχή, γίνεται επιλεκτικά μεγαλύτερη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε θερμίδες όπως τα γλυκά και τα λιπαρά. Επίσης υπάρχει προτίμηση για αλμυρά εδέσματα.
Στη ζωή δημιουργούνται συχνά καταστάσεις δύσκολες. Απροσδόκητες αλλαγές, διαζύγιο, απώλεια εργασίας, προβλήματα υγείας, επαγγελματικές δυσκολίες, κακοκαιρία και πολλά άλλα, μπορούν να αποτελέσουν αιτία έναρξης συναισθηματικής υπερφαγίας.
Η κατανάλωση φαγητού γίνεται στη συναισθηματική υπερφαγία, ένας τρόπος καταστολής των αρνητικών συναισθημάτων ή ανακούφισης από τη δυσάρεστη ψυχολογική κατάσταση. Η διαδικασία της κατανάλωσης φαγητού γίνεται πλέον ένας τρόπος διαφυγής ή περισπασμού από το πρόβλημα που απασχολεί το άτομο.
Φαίνεται ότι μερικά τρόφιμα έχουν εθιστικές ιδιότητες. Η πρόσληψη μερικών εδεσμάτων όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, είναι πιθανόν ότι προκαλεί την απελευθέρωση στο οργανισμό ουσιών όπως τα οπιοειδή σε πολύ μικρές ποσότητες.
Οι ουσίες αυτές προκαλούν προσωρινά ευχαρίστηση που είναι αντισταθμιστική στην κακή ψυχολογική κατάσταση του ατόμου. Η έστω και προσωρινή ανακούφιση από άσχημα συναισθήματα εξαιτίας κατανάλωσης εδεσμάτων ιδιαίτερα πλούσιων σε θερμίδες, δημιουργεί στο άτομο συναισθηματική υπερφαγία.
Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι όμως διπλό.
Το πρώτο μέρος είναι ότι η ανακούφιση είναι μόνο προσωρινή. Με το σταμάτημα του φαγητού, η προσοχή επανέρχεται στις σκοτούρες.
Το δεύτερο μέρος είναι ότι προστίθενται στο σώμα περιττά κιλά. Σύντομα επέρχεται η παχυσαρκία και μαζί νέα άσχημα ψυχολογικά αισθήματα λόγω κακής σωματικής εικόνας και ενοχής που αφορούν στη συμπεριφορά υπερφαγίας. 
Στη συναισθηματική υπερφαγία, είναι δυνατόν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου της διατροφικής συμπεριφοράς.
Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μάθουν αναγνωρίζουν την πραγματική πείνα από τη συναισθηματική ανάγκη για να φάνε κάτι.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν όταν θέλουν να φάνε εάν αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν φάει για πολλές ώρες και έχουν πραγματικά ανάγκη φαγητού ή εάν απλά νιώθουν την ακατάσχετη έλξη να καταναλώσουν κάποιο έδεσμα γιατί αυτό στην ουσία θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα.
Η αναγνώριση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αρχίζουν να τρώνε γρήγορα και υπερβολικά, μπορεί να τους επιτρέψει να αναπτύξουν αντιστάσεις εναντίον της συναισθηματικής υπερφαγίας.
Μπορεί για παράδειγμα για μερικές μέρες να καταγράφουν πότε, τι, και πόσο τρώνε. Ταυτόχρονα, η καταγραφή των συναισθημάτων τους όταν καταναλώνουν τα φαγώσιμα, θα τους επιτρέψει να αναγνωρίζουν συγκεκριμένες καταστάσεις οι οποίες τους σπρώχνουν στην υπερφαγία.
Η αναγνώριση της έλξης για φαγητό λόγω συγκεκριμένων καταστάσεων, μπορεί να βοηθά τα άτομα με συναισθηματική υπερφαγία, να βρίσκουν άλλους τρόπους καταπολέμησης των άσχημων ψυχολογικών καταστάσεων που βιώνουν.
Για παράδειγμα αντί να τρέξουν στο ψυγείο ή στα ερμάρια για σοκολάτες, ξηρούς καρπούς ή τσιπς, μπορούν να επιλέξουν να μιλήσουν με κάποιο φίλο, να δουν ένα φιλμ, να πάνε στο σινεμά, να ακούσουν μουσική, να πάνε για ένα περίπατο.
Επίσης είναι καλό να περιορίζεται η αποθήκευση ή η αγορά γλυκών, λιπαρών και αλμυρών εδεσμάτων τα όποια έχει κάποιος τάση να καταναλώνει επιλεκτικά όταν έχει συναισθηματική υπερφαγία. Ακόμη όταν υπάρχει η ακατάσχετη επιθυμία να φάει κάτι, είναι προτιμότερο να τρώει τρόφιμα με λίγες θερμίδες και λιπαρά.
Τα ολικά δημητριακά, τα φρέσκα φρούτα ή λαχανικά, η ισοζυγισμένη διατροφή, το πρόγευμα, τα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες αλλά φτωχά σε λίπος, τα γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρές ουσίες, βοηθούν εναντίον της υπερφαγίας.
Η ξεκούραση, ο καλός ύπνος και η τακτική σωματική άσκηση, βοηθώντας το σώμα να είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση, προστατεύουν από την ψυχολογική καταπόνηση απομακρύνοντας έτσι τον κίνδυνο της υπερφαγίας.
Κανένας δεν είναι τέλειος και ούτε μπορούμε πάντοτε να εφαρμόζουμε όλα αυτά που πρέπει.
Έτσι δεν πρέπει να αφήνετε αισθήματα ενοχής να σας κυριεύουν και να σας βασανίζουν εάν κάποτε η υπερφαγία σας καταβάλλει. Ξεκινήστε με θάρρος μια νέα μέρα, προσπαθήστε να πάρετε διδάγματα από την προηγούμενη σας εμπειρία και διορθώστε όσα μπορείτε.
Εστιαστείτε στα θετικά που πετυχαίνετε, πάρτε κουράγιο, μη σταματάτε την προσπάθεια σας και συνεχίστε την καταπολέμηση της συναισθηματικής υπερφαγίας για να έχετε μια πιο ευχάριστη ζωή με καλύτερη υγεία.

Διακοπές και εθελοντική προσφορά

Δημιουργικές δραστηριότητες, με κοινό χαρακτηριστικό τους την εθελοντική προσφορά, αντικαθιστούν τις παραδοσιακές διακοπές μέσα από εκατοντάδες προγράμματα εθελοντισμού και διακοπών, που διοργανώνουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αποκαταστάσεις μονοπατιών στο Πήλιο, συντηρήσεις πολιτιστικών μνημείων στην Ουκρανία και μεσαιωνικών κάστρων στη Γαλλία, αναδείξεις αρχαίων μονοπατιών στις Κυκλάδες και διοργάνωση φεστιβάλ φωτογραφίας στη Σερβία είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον ατόμων κάθε ηλικίας, ακόμα και οικογενειών.

«Έλιξ»

Περισσότερα από 2.500 προγράμματα, που υλοποιούνται σε 50 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Έλιξ», σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις- μέλη του παγκόσμιου δικτύου «Alliance network of voluntary service organizations».

Στα προγράμματα αυτά συγκαταλέγονται εργασίες καθαρισμού εθνικών πάρκων στην Ισλανδία, τη Ρωσία και το Μεξικό, αναπαλαιώσεις κτιρίων στην Πολωνία, συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά στην Ινδία και συντηρήσεις μεσαιωνικών κάστρων στη Γαλλία. Το κόστος συμμετοχής των εθελοντών είναι 100 ευρώ για τη συμμετοχή (το κόστος μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόγραμμα), ενώ οι συμμετέχοντες επιβαρύνονται και με τα μεταφορικά έξοδα.

Η ΜΚΟ «Έλιξη» διοργανώνει συμμετοχή εθελοντών και σε έργα χρήσιμα για τις τοπικές κοινωνίες στις Κυκλάδες, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και την Αττική. Εργασίες διάνοιξης και συντήρησης μονοπατιών, καθαρισμοί παραλιών, δενδροφυτεύσεις, πυροφύλαξη και υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι μερικοί μόνο από τους τομείς στους οποίους έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν οι εθελοντές κάθε ηλικίας. Τα προγράμματα έχουν διάρκεια δύο ή τρεις εβδομάδες.


«Αρκτούρος»

Την περασμένη χρονιά, ο «Αρκτούρος» απασχόλησε περισσότερους από 350 εθελοντές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν σε δράσεις ευαισθητοποίησης για το έργο της Οργάνωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργασίες πεδίου και εργασίες λειτουργίας του Περιβαλλοντικού Κέντρου του «Αρκτούρου» στη Φλώρινα (πρόγραμμα «Καλλιστώ»). Οι εθελοντές δεν έχουν καμία οικονομική υποχρέωση συμμετοχής στα προγράμματα και διαμένουν δωρεάν σε εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου».

Οι ηλικίες των αιτούντων κυμαίνονται από 18 ως 60 ετών. Σύμφωνα με την υπεύθυνη των εθελοντών, Μαρία Στυλιάδου, φέτος παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον και οικογενειών με παιδιά, να λάβουν μέρος στα εθελοντικά προγράμματα. «Επίσης, για πρώτη φορά οι υποψήφιοι εθελοντές μας απηύθυναν, κατά την επικοινωνία τους μαζί μας, ερωτήσεις για το κόστος του εισιτηρίου για τα μέσα μεταφοράς που θα τους μεταφέρουν στον Αετό», προσθέτει.

«WWF»

Επτά προγράμματα διεξαγάγει κατά το φετινό καλοκαίρι η «WWF». Οι εθελοντικές δράσεις ξεκινούν στις 11 Ιουλίου από τη Σούδα Χανίων και ολοκληρώνονται στις 12 Σεπτεμβρίου στο ανατολικό Ζαγόρι. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν δράσεις στη Ζάκυνθο, τη Λίμνη Κερκίνη, τις Πρέσπες, τη Ρόδο και τον Ταΰγετο. Οι εθελοντές θα εργαστούν στον καθαρισμό υγρότοπων, στη συντήρηση μονοπατιών, στην κατασκευή τεχνητών θέσεων ανάπαυσης πουλιών, στην παρακολούθηση και καταγραφή πουλιών και στη δασοπροστασία.

Το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα εθελοντισμού της «WWF» κυμαίνεται στα 105 ευρώ (με απαραίτητη προϋπόθεση ο εθελοντής να είναι και οικονομικός υποστηρικτής της Οργάνωσης) και καλύπτει διαμονή σε κτίρια τοπικών φορέων, διατροφή και ιδιωτική ασφάλιση. Οι εθελοντές επιβαρύνονται με το κόστος της μετακίνησής τους.

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Στα εθελοντικά προγράμματα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνονται δράσεις που διαρκούν εκτός από το καλοκαίρι και τον υπόλοιπο χρόνο. Οι εθελοντές μπορούν να εργαστούν στην παρακολούθηση πουλιών, να συμμετέχουν στη διαδικασία δακτυλιώσεων (τοποθέτησης δακτυλιδιών στο πόδι των πτηνών για την παρακολούθηση της μετανάστευσής τους), στην προστασία της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας και του υγρότοπου «Άγρα- Βρυττών- Νησίου», στον καθαρισμό πάρκων και στη στελέχωση γραφείων της Εταιρείας. Οι δράσεις διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τους υγρότοπους της Χαλκιδικής, που αποτελούν την πρώτη εκτεταμένη ξηρά στο Αιγαίο για την ανάπαυση των μεταναστευτικών πουλιών.

Οι εθελοντές έχουν εξάλλου την ευκαιρία να καταγράψουν την εμπειρία και την καθημερινότητά τους σε ιστολόγια, που παρουσιάζονται μέσα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Η συμμετοχή στα προγράμματα κυμαίνεται από 30 έως 60 ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνεται η διαμονή των εθελοντών.

«Mom»

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Mom» διοργανώνει δύο εθελοντικά προγράμματα. Το πρώτο αφορά στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση του κοινού και την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες στη Σκόπελο και την Αλόννησο. Το δεύτερο διεξάγεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και απευθύνεται σε έμπειρους εθελοντές, οι οποίοι συνδράμουν το έργο της «Mom» για την περίθαλψη όποιας τραυματισμένης φώκιας εντοπιστεί.

Οι εθελοντές που συμμετέχουν στα προγράμματα επιβαρύνονται με τα έξοδα διατροφής και μετακίνησης, ενώ διαμένουν δωρεάν σε σπίτια της «Mom».

«Μεσόγειος SOS»

Το Δίκτυο «Μεσόγειος SOS» διοργανώνει τρία εθελοντικά προγράμματα, διάρκειας δέκα ημερών το καθένα. Το πρώτο δίνει έμφαση στον καθαρισμό των παραλιών και την υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων στη νότια Ρόδο. Το δεύτερο αφορά σε διάνοιξη μονοπατιών στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και το τρίτο περιλαμβάνει καθαρισμό ρεμάτων στην ορεινή Ναυπακτία.

Τα προγράμματα προσελκύουν εθελοντές όχι μόνο νεαρής ηλικίας, καθώς οι ενδιαφερόμενοι είναι από 18 ετών μέχρι 50, σύμφωνα με τον υπεύθυνο των εθελοντών, Χάρη Νικοκάβουρα.

Το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα είναι 120 ευρώ και καλύπτει διαμονή σε ξενώνες, συνδρομή στην Οργάνωση, ασφάλιση και μετακίνηση (από και προς τον τόπο του προγράμματος, καθώς και τις εσωτερικές μετακινήσεις). Οι εθελοντές επιβαρύνονται μόνο με τα έξοδα διατροφής.

«ΑΡΧΕΛΩΝ»

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» διοργανώνει εθελοντικά προγράμματα στη Ζάκυνθο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, με στόχο την προστασία της χελώνας Καρέτα- Καρέτα. Επίσης, στελεχώνει με εθελοντές το Κέντρο Περίθαλψης των τραυματισμένων θαλάσσιων χελωνών στην Αθήνα.

Το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται από 50 έως 250 ευρώ και περιλαμβάνει τη διαμονή των εθελοντών. Τα έξοδα μετάβασης και διατροφής καλύπτονται από τους εθελοντές.

Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πουλιών

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων αναζητά εθελοντές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αίγινα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι εθελοντές αναλαμβάνουν να βοηθούν στις παραλαβές τραυματισμένων ζώων, στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην ενημέρωση του κοινού. Τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας ισχύουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει το ποσό των 100 ευρώ για εφάπαξ εγγραφή, καθώς και το ποσό των 40 ευρώ ανά βδομάδα για τον πρώτο μήνα συμμετοχής. Οι εθελοντές διαμένουν σε χώρους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., ενώ επιβαρύνονται με τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής.

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Εθελοντικά προγράμματα διοργανώνει και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Τα προγράμματα απευθύνονται σε νέους 18-25 ετών και αφορούν στην εθελοντική εργασία σε υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε τουριστικές περιοχές. Τα ΕΛ.ΤΑ καλύπτουν μέρος της διαμονής, διατροφής και μετακίνησης των εθελοντών στις περιοχές, όπου θα προσφέρουν εργασία.