Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες
Πέρα από το μαύρισμα και τις όμορφες εικόνες, το καλοκαίρι για πολλές έχουν και κακές αναμνήσεις από ευκαιριακές λοιμώξεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες κάνουν τον ετήσιο γυναικολογικό τους έλεγχο το Σεπτέμβρη προκειμένου να διαγνωστούν τυχόν προβλήματα που δεν έχουν εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα.

1. Η συχνότερη λοίμωξη που ταλαιπωρεί τις γυναίκες -όλες τις εποχές του χρόνου- είναι η μυκητίαση- αιδοιοκολπίτιδα. Σημειώνεται ότι η πισίνα ή η θάλασσα δεν προκαλούν κολπίτιδες όπως έχει αφήσει να πιστεύεται. Εάν το νερό είναι καθαρό το πρόβλημα είναι η υγρασία που παραμένει μετά το μπάνιο στο αιδοίο. Ο κύριος παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων είναι η υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή. Για αυτό θα πρέπει να αλλάζουμε μαγιό αμέσως μετά το μπάνιο, να σιδερώνουμε τα εσώρουχα και να αποφεύγουμε τα αρώματα.

2. Η ουρολοίμωξη ταλαιπωρεί επίσης μετά το καλοκαίρι κυρίως λόγω της χρήσης τουαλετών (μη καθαρών) και στο γεγονός ότι οι γυναίκες αποφεύγουν να ουρήσουν το βράδυ.

3. Επίσης ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα είναι τα οξυτενή κονδυλώματα, γιατί πολλοί αλλάζουν πιο εύκολα ερωτικούς συντρόφους. Για αυτό θα πρέπει να γίνεται αυστηρή χρήση του προφυλακτικού. Το ίδιο ισχύει φυσικά με πιο σπάνιες λοιμώξεις όπως η Σύφιλη, η Βλεννόρροια, η Γονόρροια, τα χλαμύδια, ο Έρπης, ο ιός HIV και η Ηπατίτιδα Β & C κ.α.