Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Συνήθως σε ένα γάμο το στερεότυπο είναι ο σύζυγος να μην κάνει ποτέ όσο σεξ θα ήθελε με τη γυναίκα του. Το αντίστροφο, δηλαδή η γυναίκα να μην παίρνει αρκετό σεξ από τον σύζυγό της, είναι μάλλον ταμπού αν και στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σπάνιο όσο θα πίστευε κανείς.
 Ο λόγος που η τελευταία περίπτωση δεν αποτελεί συχνά αντικείμενο διερεύνησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορούν να αντέξουν για μήνες ή και χρόνια μέσα σε έναν γάμο χωρίς καθόλου σεξ σε αντίθεση με τους άνδρες.

Θα προβλημάτιζε όμως πολύ περισσότερο μια γυναίκα αν ο σύζυγός της δεν ήθελε να κάνει σεξ μαζί της από ό, τι έναν άνδρα αν συνέβαινε το ίδιο με τη σύντροφό του. Η γυναίκα μπορεί να το πάρει προσωπικά και να αισθανθεί ότι φταίει αυτή.

Εμείς σας παρουσιάζουμε 6 λόγους, για τους οποίους ένας άνδρας μπορεί να μην θέλει να κάνει σεξ με τη σύζυγό του πια.

1. Είναι στα down του και δεν έχει όρεξη για σεξ

Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε έναν άνδρα. Ειδικά αν έχει χάσει τη δουλειά του ή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μπορεί να δει ξαφνικά τη λίμπιντό του να μειώνεται. Πολλές φορές το εγώ και η λίμπιντο ενός άνδρα είναι αλληλένδετα με την καριέρα του.

Υπάρχει, επίσης, και η περίπτωση της κλινικής κατάθλιψης. Όταν ένας άνδρας παίρνει φαρμακευτική αγωγή πολλές φορές αυτό μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική του όρεξη και να φτάσει στο σημείο ακόμη και να δυσκολεύεται να εκσπερματώσει.

2. Δεν τον τραβάει ερωτικά πλέον η γυναίκα του

Η σεξουαλική διάθεση των ανδρών μπορεί να επηρεαστεί από την προσωπικότητα ή την διάθεση της συζύγου τους. Μπορεί να σιχαθεί την μοχθηρή, κακόκεφη, μίζερη και γκρινιάρικη συμπεριφορά της. Υπάρχουν μερικοί άνδρες που απλά δεν αισθάνονται την παραμικρή επιθυμία για τις συζύγους τους, εξαιτίας ακριβώς αυτού του γεγονότος.

Άλλοι άνδρες πάλι χάνουν την ερωτική τους διάθεση όταν η σύζυγός τους πάρει βάρος και γενικότερα χαλάσει η εμφάνισή της, οπότε αν εκείνη αρχίσει να φροντίζει τον εαυτό της και χάσει τα κιλά που πήρε, μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα.

3. Έχει ερωμένη

Αν ένας άνδρας ξαφνικά δεν θέλει να κάνει σεξ με τη σύζυγό του, μπορεί απλά να την απατάει. Μερικοί άνδρες έχουν τη δυνατότητα να έχουν εξωσυζυγική σχέση και στη συνέχεια να επιστρέφουν στο σπίτι και να συνεχίζουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τις συζύγους τους, αλλά όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει τα πράγματα αλλάζουν. Έτσι μπορεί να μη θέλει να κάνει σεξ με τη γυναίκα του, έτσι ώστε να κάνει οικονομία δυνάμεων.

4. Θα μπορούσε να είναι ομοφυλόφιλος

Ένας άνδρας μπορεί να κάνει σεξ με τη γυναίκα του στην αρχή της γνωριμίας τους ή στο μήνα του μέλιτος και στη συνέχεια να σταματήσει να θέλει να κάνει σεξ μαζί της εντελώς επειδή καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να καταπολεμήσει το αίσθημά του να είναι ομοφυλόφιλος.

Η περίπτωση αυτή δεν είναι τόσο σπάνια όσο νομίζετε. Άνδρες και γυναίκες προχωρούν σε γάμους με το αντίθετο φύλο, επειδή είναι σε φάση άρνησης της σεξουαλικότητάς τους και θέλουν να είναι ετεροφυλόφιλοι. Στη συνέχεια και αφού περάσει ο μήνας του μέλιτος συνειδητοποιούν ότι απλά δεν μπορούν να κάνουν σεξ με τον/την σύζυγό τους πια.

5. Έχει κάποιο πρόβλημα υγείας

Αν ένας άνδρας έχει τακτική σεξουαλική επαφή με τη σύζυγό του και στη συνέχεια φαίνεται να σταματά για μη εμφανή λόγο, αλλά εξακολουθεί να έλκεται από αυτήν και να την αγαπάει, τότε μπορεί να χρειάζεται να δει ένα γιατρό.

Δυστυχώς ορισμένες μορφές καρκίνου, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια και μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας, μπορεί να επηρεάσουν τη λίμπιντο και την επιθυμία ενός άνδρα.

6. Έχει πάρει βάρος και ακολουθεί ανθυγιεινή διατροφή

Όταν ένα άτομο παίρνει απότομα πολλά κιλά καθώς μεγαλώνει, αρχίζει να απελευθερώνει περισσότερες γυναικείες παρά ανδρικές ορμόνες. Η αύξηση βάρους μπορεί πολλές φορές να κάνει τον άνδρα πιο θηλυπρεπή και να μειώσει τη λίμπιντό του. Μερικοί άνδρες μπορεί να εξακολουθήσουν να είναι σε θέση να κάνουν σεξ, αλλά να θεωρούν ότι είναι πιο δύσκολο να ανταποκριθούν λόγω του υπερβάλλοντος βάρους και τελικά να εγκαταλείπουν το σεξ εντελώς.

Μπορεί επίσης να αισθάνονται ντροπή για τα κιλά που έχουν πάρει και να χρειάζονται λίγη ενθάρρυνση από τη σύζυγό τους για να τους βοηθήσει να χάσουν βάρος. Η αύξηση βάρους μπορεί εξάλλου να επιδεινώσει το ήδη υπάρχον πρόβλημα της χαμηλής αυτοεκτίμησης και να οδηγήσει σε κατάθλιψη και έλλειψη σεξουαλικής διάθεσης.

Οι 7 καλύτερες παραλίες στην Αττική

Ανακάλυψε τις κοντινότερες και καλύτερες παραλίες για τις αποδράσεις σου.
Πόρτο Γερμενό



Η παραλία του Πόρτο Γερμενό απέχει μόλις 60 χλμ από την Αθήνα. Η διαδρομή σου ξεκινά από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και ακολουθείς τη διαδρομή προς τα Βίλια. Μπορεί να σου πέφτει λίγο μακριά, αλλά η θέα θα σ’ αποζημιώσει πλησιάζοντας. Τα δύο βουνά που σχηματίζουν τον κόλπο, ο Πατέρας και ο Κιθαιρώνας, χάνονται στη θάλασσα, θαυμάζοντας τη θέα από ψηλά. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, όποτε για καλό και για κακό προμηθεύσου τ’ απαραίτητα. Έχει διάφορα ταβερνάκια τριγύρω, με καλό φαγητό και προσιτές τιμές.

Αγία Μαρίνα



Η παραλία βρίσκεται στο Κορωπί, σε απόσταση 34 χλμ από την Αθήνα, κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι. Πρόκειται για μια μικρή, αμμουδερή παραλία, μη οργανωμένη αλλά με πολλές δυνατότητες για σπορ στην άμμο. Δεν προσελκύει ιδιαίτερα πολύ κόσμο, αλλά τα Σαββατοκύριακα δημιουργείτε ένα μικρό πρόβλημα με το παρκάρισμα.

Μαύρο Λιθάρι



Βρίσκεται μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία 40 χλμ από την Αθήνα. Η παραλία έχει άμμο, μέσα και έξω απ’ το νερό και προτιμάται από πολλούς για σπορ στην παραλία. Υπάρχουν τριγύρω μπαράκια, ξενοδοχείο και φυσικά τα βλάχικα για κοψίδια(αν και δεν συνδυάζονται ωραία με το μπανάκι). Δίπλα ακριβώς και καλά κρυμμένη, είναι η παραλία του ομώνυμου ξενοδοχείου με ρομαντική ατμόσφαιρα που θυμίζει νησάκι.


Λεγραινά



Μια από της μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής, σε απόσταση περίπου 60 χλμ από την Αθήνα. Πρόκειται για μια παραλία μεγάλου μήκους με άμμο, που στη ουσία χωρίζεται σε μικρότερες από βραχάκια. Είναι τελείως ανοργάνωτη αλλά με πολύ καθαρά νερά. Στη γύρω περιοχή βέβαια θα βρεις μαγαζιά για φαγητό και όχι μόνο, και ότι χρειάζεσαι για να προμηθευτείς τα απαραίτητα. Τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, αλλά σίγουρα θα βρεις μια ήσυχη γωνιά για σένα και την παρέα σου.

Βρωμοπούσι



Μην σε προδιαθέτει αρνητικά το όνομά της. Πρόκειται για μια παραλία κοντά στην Κερατέα, περίπου 53 χλμ από την Αθήνα. Η πρόσβαση από την Αττική οδό την κάνει να φαίνετε ακόμα πιο κοντά. Είναι παραλία με άμμο, μη οργανωμένη, που προσελκύει κόσμο όλων των ηλικιών. Σε μερικά σημεία της διαθέτει φυσική σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται τριγύρω και ακριβώς από πάνω υπάρχει μια καντίνα και ένα ταβερνάκι για ότι χρειαστείς.


Μπλε Λιμανάκι



Μετά το γνωστό σε όλους Κόκκινο λιμανάκι ήρθε και τα μπλε. Μια μικροσκοπική παραλία, καλά κρυμμένη, κοντά στην Ραφήνα και μόλις 26 χλμ μακριά από την Αθήνα. Ένας μικρός προστατευμένος ορμίσκος, χαμένος στα βράχια. Αν δεν τον ξέρεις δεν τον βλέπεις απ’ τον δρόμο. Διαθέτει μια υποτυπώδη τσιμεντένια προβλήτα και λιγοστές ομπρέλες. Μια οικογενειακή παραλία για όσους ψάχνουν ήσυχες βουτιές. Προμηθεύσου ότι νομίζεις ότι θα χρειαστείς γιατί μπορεί να έχει ομπρέλες, αλλά δεν είναι οργανωμένη παραλία.