Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Sex: Τα 10 λάθη που κάνουν οι γυναίκες



Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι. Στήνουμε κάθε τόσο τους άντρες στα πέντε μέτρα κατηγορώντας τους ότι δεν φέρονται σωστά στις γυναίκες, ότι δεν τις ικανοποιούν στο σεξ, ότι κάνουν λάθη και φέρονται εγωιστικά. Το χειρότερο είναι ότι συχνά αντιδρούμε έτσι όταν η ερωτική μας ζωή έχει πάρει την κατιούσα και ψάχνουμε απλά έναν υπαίτιο, ο οποίος φυσικά δεν είμαστε ποτέ εμείς. Μεταξύ μας, όμως, πολλές φορές φταίμε εμείς.
Πράγματι πολλοί άνδρες δυσκολεύονται να κατανοήσουν το γυναικείο σώμα και τι μας «ανάβει» και έτσι εύκολα γίνονται στόχος κατηγοριών όταν δεν καταφέρνουν να καλύψουν τις σεξουαλικές μας ανάγκες και επιθυμίες. Η αλήθεια όμως είναι πως, όπως λέει και το αγγλικό ρητό, «it takes two to tango», οπότε μεγάλο μερίδιο ευθύνης οφείλεται και σε εμάς, σ’αυτό συμφωνούν και οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων. Σύμφωνα με δικά τους «ευρήματα», μάλιστα, τα συχνότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ είναι παραπάνω από όσα μπορεί να φαντάζεστε. Τα αναγνωρίζουμε, τα εξηγούμε και υποσχόμαστε να μην τα επαναλάβουμε ποτέ ξανά.

Λάθος 1: Δεν κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση
Εν έτη 2010 και ακόμα πολλές γυναίκες ανησυχούν για το πώς να φέρονται σαν «κυρίες». Δεν θέλουμε να φανούμε πιεστικές, επιθετικές, ή ακόμα χειρότερα «λυσσασμένες», κι όμως καταλήγουμε να φαινόμαστε… ανέραστες. Στην κλίμακα του πάθους μιας σχέσης, λένε οι ειδικοί, υπάρχει ανισορροπία όταν οι άντρες πρέπει να είναι πάντα οι υποκινητές της ερωτικής πράξης. Στην πραγματικότητα, θέλουν και εκείνοι να αισθάνονται ποθητοί. Μην διστάζετε, λοιπόν, να του δείξετε το ενδιαφέρον σας παίρνοντας και εσείς, που και που, την πρωτοβουλία για σεξ. Το πιθανότερο είναι ότι ο σύντροφός σας θα το εκτιμήσει, ενώ θα λάβετε και εσείς μεγάλη ικανοποίηση αναλαμβάνοντας την ευθύνη της σεξουαλικής σας εμπειρίας.

Λάθος 2: Ανησυχείς για την εξωτερική σου εμφάνιση
Το να σκεφτόμαστε την εμφάνισή μας κατά την διάρκεια του σεξ διακόπτει αυτόματα την απόλαυση της στιγμής και καταστρέφει τις πιθανότητες του να έρθετε σε οργασμό. «Μην σκέφτεστε το λίπος στην κοιλιά σας ή μήπως έχει χαλάσει το makeup στο πρόσωπό σας», συμβουλεύουν οι ειδικοί. «Συγκεντρωθείτε στην ευχαρίστηση που νιώθετε εκείνη την στιγμή και δώστε στον εαυτό σας την άδεια να φτάσει στην κορύφωση». Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν την γυναίκα τους απελευθερωμένη στο σεξ, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό αν εκείνες ανησυχούν συνεχώς για το σώμα και την εμφάνισή τους. Το κυριότερο, μάλιστα, που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι οι άνδρες δεν προσέχουν ούτε τα μισά από αυτά τα οποία μας αγχώνουν με την εμφάνισή μας. Και όσο πιο ενθουσιώδεις, ενεργητικές, ανοιχτόμυαλες και περιποιητικές είμαστε μαζί τους, τόσο λιγότερα είναι πιθανό να προσέξουν. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει μία εξελικτική εξήγηση του γιατί οι άνδρες εμφανίζει «επιλεκτική τύφλωση» στα εμφανισιακά μας ελαττώματα: Ασυνείδητα, φυσικά, οι άνδρες ψάχνουν για γυναίκες που είναι ικανές να κυοφορήσουν υγιή μωρά. Από εκατομμύρια χρόνια πριν, οι άνδρες που προσέλκυαν γόνιμες γυναίκες και έκαναν πολλά παιδιά ζούσαν περισσότερο. Όσοι δεν τα κατάφερναν πέθαιναν νωρίς. Μπορεί αυτό να μην συμβαίνει στον ίδιο βαθμό σήμερα, αλλά το πρωτόγονο ένστικτο της επιβίωσης υπάρχει πάντα. Έτσι, λένε οι ειδικοί, «οι άνδρες έλκονται περισσότερο από γυναίκες που δείχνουν σημάδια υγείας, φρεσκάδας και γονιμότητας. Έτσι, αντί να ανησυχείτε για το μέγεθος της μέσης και των γοφών σας, ανησυχήστε για τα επίπεδα ενέργειάς σας, τον ενθουσιασμό σας και το ενδιαφέρον σας σε αυτόν.»

Λάθος 3: Υποθέτεις πως το σεξ είναι κάτι πρόχειρο ή περιστασιακό για έναν άνδρα
Οι ειδικοί τονίζουν πως θα πρέπει να αποποιηθούμε των παλιομοδίτικων αντιλήψεων που λένε πως οι γυναίκες δεν είναι σεξουαλικά όντα και ότι το σεξ είναι απλά σεξ για έναν άνδρα. Κι όμως, για κάποιους άνδρες το σεξ είναι μία σημαντική πράξη που δεν έπρεπε να υποτιμάτε. Έρευνες υποστηρίζουν πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση στα πλαίσια μιας πιο δεσμευτικής σχέσης. Ενώ αμέτρητες άλλες τονίζουν πως καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη συχνότητα στο σεξ απολαμβάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια. Αυτό εξηγεί αρκετά την ανεπάρκεια που συχνά νιώθει κανείς από το περιστασιακό σεξ. Άλλωστε είναι πολύ, και άνδρες και γυναίκες, που μέσω ενός one-night stand ελπίζουν σε μία πιο μακροχρόνια σχέση. «Δύο μεγάλα ψέματα της σύγχρονης κουλτούρας είναι πως οι γυναίκες δεν είναι τόσο σεξουαλικές και οι άνδρες δεν είναι τόσο ρομαντικοί», λένε οι ειδικοί.

Λάθος 4: Πιστεύεις πως έχει πάντα όρεξη για σεξ
Σίγουρα, οι περισσότεροι έφηβοι είναι έτοιμοι και πρόθυμοι για σεξ ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αυτό όμως δεν ισχύει για τους περισσότερους άνδρες. Οι πιέσεις της καθημερινότητας -η δουλειά, η οικογένεια, οι λογαριασμοί- μπορεί να μειώσουν την λίμπιντο ενός άνδρα. Αυτό απογοητεύει πολλές γυναίκες και τις κάνεις να πιστεύουν ότι η έλλειψη διάθεσης είναι κάτι που θα πρέπει να πάρουν προσωπικά. Οι ειδικοί λένε πως πολλές γυναίκες σοκάρονται όταν ο παρτενέρ τους δηλώνει πως δεν έχει όρεξη για σεξ. Ενώ αναγνωρίζουν πως και οι ίδιες πολλές φορές δεν έχουν όρεξη και αυτό δεν τις κάνει να αγαπούν λιγότερο τον άνθρωπό τους, στην δική του περίπτωση φοβούνται πως δεν τις αγαπά ή δεν τις θέλει. Ενώ εκείνος απλά δεν θέλει να κάνει σεξ.

Λάθος 5: Δεν του δίνεις οδηγίες
Το να μιλάμε ευθέως για το σεξ, για το τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει, μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε άβολα, ακόμα και όταν συζητάμε με τον επί σειρά ετών σύντροφό μας. Κι όμως είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε μία ικανοποιητική σεξουαλική σχέση. «Μία γυναίκα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες στις σεξουαλικές της επαφές», λένε οι ειδικοί. «Κανένας άνδρας δε μπορεί να φέρει την γυναίκα του σε οργασμό αν εκείνη δεν του δείξει πώς. Ούτε καν ο καλύτερος εραστής.» Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι άνδρες θέλουν πραγματικά να ικανοποιούν τις συντρόφους τους. Και θα εκτιμήσουν κάποιες συμβουλές από εσάς, αρκεί να μην τις εκφράσετε με τρόπο που θα σκοτώσει το «εγώ» τους και αρκεί να είστε σαφείς.

Λάθος 6: Αναστατώνεσαι κάθε φορά που προτείνει κάτι καινούργιο
Όταν περάσει καιρός που ένα ζευγάρι είναι μαζί, είναι φυσικό να θέλει να φέρει έναν νέο αέρα στην σεξουαλική του ζωή, να την κάνει πιο «πικάντικη». Το ότι ο σύντροφός σας θέλει να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο στο κρεβάτι δεν σημαίνει πως δεν είναι ευχαριστημένος με εσάς ή με την σεξουαλική σας ζωή. Οπότε μην το παίρνετε προσωπικά. Είναι φυσικά σημαντικό, αυτό το καινούργιο να συμβαδίζει με τα προσωπικά σας όρια. Δεν πρέπει, δηλαδή, να κάνετε κάτι που δεν θέλετε επειδή το θέλει εκείνος και οφείλετε να του το εξηγήσετε αυτό. Αλλά αν, μετά από δεύτερη σκέψη, δεν σας ακουστεί κακή ιδέα, μην αρνηθείτε αμέσως. Σκεφτείτε το λίγο και αφήστε μερικά ενδεχόμενα ανοιχτά. Είπαμε, στους άνδρες αρέσουν οι ανοιχτόμυαλες γυναίκες.

Λάθος 7: Έγινες μαμά όχι καλόγρια
Πολλές γυναίκες που αποκτούν μωρό συχνά αγνοούν τελείως την σεξουαλική τους ζωή και συνεπώς τον σύντροφό τους και αφοσιώνονται αποκλειστικά στην μητρότητα. Γι’αυτές το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, κάτι που φυσικά οδηγεί τους άνδρες να νιώθουν παραμελημένοι. Και όταν κανείς νιώθει παραμελημένος, υποψιάζεστε πού μπορεί να οδηγηθεί (αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα). Δοκιμάστε, λοιπόν, να μετατραπείτε σε hot mama στις ιδιωτικές στιγμές και εκπλήξτε τον! Για το καλό της ερωτικής σας ζωής, θυμίστε σε αυτόν και στον εαυτό σας πώς ήσασταν πριν γίνετε γονείς. Χρειάζεται και αυτή θρέψη, όπως το μωρό σας. Ενώ είναι μεγάλη αλήθεια ότι οι ευτυχισμένες οικογένειες δημιουργούνται από ευτυχισμένους γονείς.

Λάθος 8: Απλά κάθεσαι και απολαμβάνεις
Δεν θα σας άρεσε να κάνετε σεξ με ένα πτώμα, έτσι δεν είναι; Τότε μην φέρεστε και εσείς σαν πτώμα κατά την διάρκεια του σεξ. Κινηθείτε! Κάντε φασαρία! Μην στέκεστε απλά εκεί ξαπλωμένη ανάσκελα και περιμένετε… την φώτιση. Ξεφύγετε λίγο από την ιεραποστολική στάση, επικοινωνήστε τις ανάγκες σας, ρωτήστε και τον άλλον πώς του φαίνεται κάτι που θα του κάνετε, τι του αρέσει και τι όχι. Δείξτε την διάθεση να τον ευχαριστήσετε και να ευχαριστηθείτε και εσείς.

Λάθος 9: Ξεχνάς ότι είσαι γυναίκα
Είπαμε στην αρχή ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την εμφάνισή μας κατά την διάρκεια του σεξ. Πριν από το σεξ όμως; Είτε λόγω έλλειψης χρόνου ή λόγω προβλημάτων υγείας και καθημερινής ρουτίνας, πολλές γυναίκες παύουν να ασχολούνται με τον εαυτό τους όταν βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση. Οι άνδρες, όμως, θέλουν να συνεχίζουν να μας βλέπουν όσο ελκυστικές μας πρωτογνώρισαν. Φροντίστε, λοιπόν, λίγο παραπάνω τον εαυτό σας, χωρίς όμως να το κάνετε μεγάλο θέμα. Προσπαθήστε να δείχνετε όσο καλύτερη γίνεται τόσο για εσάς όσο και για αυτόν. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, ότι μπορεί να του αρέσει να σας βλέπει απλή και αυθεντική αλλά δεν παύετε να είστε και η σεξουαλική του φαντασίωση. Είστε;

Λάθος 10: Δεν φαντάζεσαι ότι μπορεί να τον «ανάβει» όταν…
…Μιλάς βρώμικα. Μην ντρέπεσαι! Δοκίμασε να πεις κάτι που δεν θα το περιμένει, αλλά μην ακουστείς και σαν λιμενεργάτης.
…Ασχολείσαι με τις ρώγες του. Το στήθος αποτελεί ερωτογενή ζώνη τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Πολλοί άνδρες, μάλιστα, έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητες ρώγες και το να ασχοληθείς λίγο μαζί τους μπορεί πραγματικά να τους τρελάνει.
…Τον δαγκώνεις ελαφρά σε διάφορα σημεία του σώματός του, π.χ. στον λαιμό, στους λοβούς των αυτιών, στην πλάτη και τους ώμους, αλλά όχι στα πραγματικά ευαίσθητα σημεία.

Οδηγός Σέξ για νεαρές γυναίκες

Το άρθρο αυτό είναι αναδημοσίευση απο ένα πολύ παλίο άρθρο του περιοδικού «Παρα Πέντε».

Πιθανόν να αναρωτιέστε…
…Γι’ αυτές τις. περίεργες αισθήσεις τον κορμιού σας… γι’ αυτή την κάψα, τις ανατριχίλες που νιώθετε τα τελευταία χρόνια… για όλα εκείνα τα πράγματα που οι γονείς σας σας είπαν ότι θα συζητήσουν μαζί σας «όταν γίνεις αρκετά μεγάλη «. Λοιπόν, εμείς θέλουμε να σου γνωστοποιήσουμε ότι μεγάλωσες ήδη όσο πρέπει!
Αρκετά μεγάλη για να μάθεις τι επιθυμεί να κάνει το σώμα σου. Και πώς να το κάνει. Γιατί είσαι πια αρκετά μεγάλη για να γίνεις μια πλήρως κατατοπισμένη και πεπειραμένη νέα γυναίκα. Είναι σημαντικό να αποκτήσεις αυτές τις πληροφορίες ελεύθερα, καθαρά, πλήρως. Γι’ αυτό το λόγο, πρώτα απ’ όλα —κι είναι πολύ
σημαντικό αυτό — μην ρωτήσεις τους γονείς σου. Ακόμη περισσότερο, μην τους δείξεις αυτόν τον Οδηγό για κανέναν λόγο. Δεν είναι ότι οι γονείς σου δεν επιθυμούν ό.τι καλύτερο για σένα. Αλλά έχουν μεγαλώσει μια παλαιότερη εποχή, όπου τα ζητήματα ζωής και έρωτα θεωρούνταν ζητήματα που προκαλούσαν ντροπή κι αμηχανία… κάτι που έπρεπε, να γίνεται μυστικά. Λοιπόν, εμείς δεν νομίζουμε ότι είναι πράγματα που πρέπει να προκαλούν ντροπή. Εμείς νομίζουμε ότι είναι πράγματα καταπληκτικά. Και θέλουμε να έχεις τις καλύτερες εμπειρίες που μπορείς ν’ αποκτήσεις τα επόμενα χρόνια. Ετσι άκου,διάβαζε και καλωσόρισες στον υπέροχο κόσμο της ευχαρίστησης.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΑΣΤΗ;
Δυστυχώς πολλοί άντρες, που φαίνονται ελκυστικοί απ’ έξω, είναι στην πραγματικότητα εντελώς ομοφυλόφιλοι — συχνά χωρίς να το ξέρουν οι ίδιοι. Ανδρες ψηλοί, αθλητικοί, ευρύστερνοι, με γυμνασμένα κορμιά, στην πραγματικότητα — ασυνείδητα — κατά βάθος επιθυμούν άλλους άνδρες. Πρέπει ν’ αποφεύγεις σταθερά άνδρες που είναι αθλητές η καλλιτέχνες και άνδρες που ντύνονται κομψά, με ακριβά ρούχα και καθαρά πουκάμισα και φροντισμένα παπούτσια. Αυτοί οι «άνδρες» έχουν μια τάση να ξοδεύουν χρήματα σε πολυτελή γεύματα και ακριβές διασκεδάσεις, σε ταξί και σε δώρα για να καταφέρουν να σε ξεγελάσουν. Οι έμπειροι γνήσιοι άνδρες με αυτοπεποίθηση —το είδος ακριβώς που χρειάζεσαι— δεν νιώθουν ανάγκη ν’ αλλάξουν τις φυσικές αναλογίες του σώματος τους, ούτε να επιδειχτούν. Εχουν χαλαρούς ώμους, μια λογική αναλογία πάχους, συνήθως στο στομάχι, κάτι άφθονο που σου προσφέρει την άνεση στις ιδιωτικές σας στιγμές να πιάνεις — γιατί νομίζεις ότι έχει βγει η, έκφραση «σαρκική απόλαυση» —. Ενα ακόμη σημαντικό σημείο; οι παντρεμένοι άνδρες δεν θα φλυαρήσουν ποτέ για σένα στο σπίτι σου ή στο σχολείο. Ανδρες που επισκέπτονται την πόλη σου σε σύντομο επαγγελματικό ταξίδι είναι διακριτικοί, ευγνώμονες και τους χαρακτηρίζει το πάθος. Αναζήτησε τους.
ΠΟΣΟ… «ΜΕΓΑΛΟΣ»… ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ;
Μην ντρέπεσαι. Είναι σημαντική ερώτηση, και γύρω από το Θέμα υπάρχει μεγάλη σύγχυση. Ο μέσος όρος του μήκους του πέους ενός άντρα είναι 7-8 εκατοστά. Αντρες με μεγαλύτερο μήκος συχνά καταφεύγουν σε επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις για να το κοντϋνουν. Σε πάχος ο μέσος όρος είναι περίπου στο μέγεθος ενός στυλογράφου.
ΠΟΣΟ… «ΠΟΛΥ»… ΔΙΑΡΚΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ;
Μερικοί άντρες μπορούν να επεκτείνουν τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης περισσότερο κι από το ρεκόρ των 30 δευτερολέπτων. Συνουσία με έναν έμπειρο άντρα μπορεί να φτάσει και τα 45 δευτερόλεπτα. Μια φορά στις χίλιες μπορείτε να πετύχετε έναν άντρα, που μπορεί να κρατήσει και ένα λεπτό. Αν σου συμβεί, μην το πεις στις φιλενάδες σου ότι κατάφερες να’χεις έναν απ’ αυτούς τους πολύτιμους εραστές των 60 δευτερολέπτων.
ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΟΡΓΑΣΜΟ;
Ο γυναικείος οργασμός είναι μια αίσθηση που πολύ δύσκολα μπορούμε να εξηγήσουμε με λογία, αλλά οι πλέον ικανοποιημένη και έμπειρες γυναίκες συμφωνούν οτι είναι μια αίσθηση «σαν κάτι να είναι μέσα σου «. Οταν το πέος ενός άντρα είναι μέσα οτο αιδοίο σον ή στο στόμα σον ή στα κωλομέρια σου, αυτό είναι οργασμός. Θα ανακαλύψετε ότι ένας πραγματικά επιδέξιος εραστής εφαρμόζει στον έρωτα την ίδια τεχνική που ένας ειδικός της γαστριμαργίας συμβουλεύει για ένα γεύμα: ν’ αφήνεις πάντα κάτι τις στο πιάτο. Οταν μετά τη συνουσία αισθανθείς γενικά ότι κάτι περισσότερο θα έπρεπε να έχει γίνει και σου έχει μείνει μια αίσθηση ανικανοποίηοης, τότε μπορείς να είσαι σίγουρη ότι είχες την εμπειρία μιας αξέχαστης ερωτικής πράξης.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΟΣ ΟΡΓΑΣΜΟΣ;
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ;
Αυτό είναι μια από τις πιο σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δυο φύλα. Εάν κοιτάξεις τις εικόνες ενός άντρα και μιας γυναίκας θα δεις ότι το πέος ενός άντρα ταιριάζει τελεία στο στόμα μιας γυναίκας. Απ’ την άλλη, μεριά, το στόμα ενός άντρα δεν ταιριάζει στο αιδοίο μιας γυναίκας. Ετσι, μια γυναίκα το να διεγείρει στοματικά έναν άντρα κάνει μια φυσική πράξη. Ενώ το να βάζει ένας άντρας το στόμα τον στο αιδοίο ή στην πέριξ περιοχή είναι μια πράξη, αφύσικη.
ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΞ;
Οι άντρες έχουν πολλούς τρόπους να εκφράσουν την ικανοποίηση τους. Η ικανοποιημένη τον όψη ακολουθούμενη από έναν βαθύ ύπνο είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι εσύ κι αυτός είστε τέλειο ζευγάρι. Ενα άλλο παράδειγμα έκφρασης της ανδρικής ικανοποίησης είναι όταν ο άντρας ανάψει αμέσως μετά την τηλεόραση για να δει έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Πολλές γυναίκες βρίσκουν μια ιδιαίτερη μετα-ερωτική ικανοποίηση πηγαίνοντας στην κουζίνα και φέρνοντας μια ωραία κρύα μπύρα στον άντρα, μαζί με κάτι ελαφρύ — σάντουιτς, τσιπς, ξηρούς καρπούς— για να βοηθήσουν το ταίρι τους να αναπληρώσει τις θερμίδες που κατανάλωσε.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;
Ανικανότητα είναι αυτό που συμβαίνει όταν ένα κορίτσι ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ να διεγείρει κατάλληλα τον άνδρα. Αυτό συμβαίνει όταν η φάτσα της δεν είναι τέλεια η όταν αυτή μιλάει πάρα πολύ πριν πέσει στο κρεβάτι μαζί του. Οταν αυτό συμβαίνει, μπορείς να τον βοηθήσεις αν του ανάψεις την τηλεόραση σε κάποιον αγώνα ή φέρνοντας του κανένα σαντουϊτσάκι. Μια άλλη πολύ καλή τεχνική για να τον διεγείρεις είναι να καλέσεις μια πραγματικά όμορφη φιλενάδα σου και να κάνετε ό,τι σας ζητήσει, είτε σ’ αυτόν, είτε μεταξύ σας ενώ αυτός θα κοιτάζει.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΟ» ΖΩΝΤΑΝΟ
Ενας καλός τρόπος για ν’ αποφύγετε τα πράγματα να γίνουν βαρετή ρουτίνα είναι ν’ αλλάξεις το στυλ των ρούχων σου. Ζαρτιέρες, μαύρα διαφανή εσώρουχα, δερμάτινα κολλητά, θα βοηθήσουν να προσελκύσεις την προσοχή του. Επίσης, δεν πρέπει να παίζεις μόνο το «ένας-προς-ένα». Προσκάλεσε την πιο ελκυστική και τσαχπίνα φιλενάδα σου να λάβει μέρος. Μια άλλη τεχνική, —που νομίζουμε ότι είναι, η καλύτερη— είναι να χρησιμοποιείτε ψευδώνυμα. Ας είναι το ταίρι σας ο «Κύριος Αγνωστος». Μην τον αφήσεις να σου πει που μένει ή να σου αποκαλύψει τον αριθμό του τηλεφώνου του. Θα διαπιστώσετε ότι αυτό δημιουργεί μια θαυμάσια ατμόσφαιρα μυσιηρίου στα ειδύλλια σας.
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ;
Οταν ψάχνεις για τον ιδανικό άντρα 30-40 χρονών, παντρεμένος, σε ταξίδι για δουλειές, με παχάκια που επιβεβαιώνουν την αρρενωπότητά του— κάνε μια βόλτα στα μπαρ κεντρικών ξενοδοχείων γύρω στις 8.30 το βράδυ. Κοίταζε τριγύρω και όταν βρεις τον άνθρωπο σου, ξεκούμπωσε τα πάνω τρία από τα τέσσερα κουμπιά της μπλούζας σου, περπατά αργά προς το μέρος του, κλειστού το μάτι, σκύψε πάνω τον και ψιθύρισε του οιο αυτί «Κούκλε, να σε κεράσω ένα ποτό; «Αυτός ο διάλογος πραγματικά σπάει τον πάγο και τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά από κει και πέρα.
Μερικες αλλες σπουδαιες ερωτήσεις
«Εάν μείνω έγγυος, πώς θα ξέρω ποιος είναι ο πατέρας;»
Δεν υπάρχει κανένας απολύτος τρόπος να το μάθεις.
«Πού θα πρέπει να με πάει ένας άντρας;»
Επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί ομοφυλόφιλοι που θέλουν να πηγαίνουν το «ταίρι» τους σε πολυτελή ρεστωράν, εσύ να ψάξεις νια τον άνδρα που προτιμάει τις υπαίθριες καντίνες νια ένα σάντουιτς στο χέρι. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό του δεν είναι στο φαγητό, αλλά ξέρεις πού.
«Τι σημαίνει εάν δεν μου τηλεφωνάει;»
Μπορεί να προσπαθεί να κρατήσει το μυστήριο ζωντανό. Μετά από μερικές βδομάδες, πήγαινε μια βόλτα μέχρι το μπαρ και κοίτα να δεις αν γύρισε. Αν δεν γύρισε, βρες κάποιον άλλο τύπο με τις ίδιες προδιαγραφές και εφάρμοσε την ίδια τεχνική του να «σε κεράσω ένα ποτό κούκλε». Είναι πολύ πιθανόν να συναντήσετε έναν καινούριο καταπληκτικό εραστή.



Η βία μέσα στην οικογένεια

Εντάσεις ή συγκρούσεις είναι φυσικό να συμβαίνουν στα μέλη μίας οικογένειας, όμως πολλές φορές αυτές οδηγούν σε βίαιες πράξεις που επηρεάζουν την σωματική και την ψυχική υγεία αυτών που τις υφίστανται.
Η βία συνήθως ασκείται από τον πιο ισχυρό προς τον πιο αδύναμο.



Ποιοι είναι οι δράστες - θύτες;

Συχνά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις, τους περισσότερους δράστες - θύτες αφού είναι άνθρωποι οι οποίοι δίνουν προς τα έξω την εντύπωση του καλού οικογενειάρχη ή επαγγελματία.
Η εικόνα αυτή αποθαρρύνει τα θύματα τους να εκφράσουν το δράμα που ζουν, στο φιλικό ή οικογενειακό τους περιβάλλον.

Κύριες Μορφές Κακοποίησης

Η σωματική κακοποίηση: περιλαμβάνει κάθε είδους τραυματισμούς και κακώσεις που δεν οφείλονται σε ατυχήματα.
Η ψυχολογική κακοποίηση:περιλαμβάνει απόρριψη, εκφοβισμό, απομόνωση, εκμετάλλευση ή υποτίμηση.
Η Ηθική κακοποίηση: περιλαμβάνει την παραμέληση και την ανεπαρκή φροντίδα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία ή την ανάπτυξη του θύματος.
Η Σεξουαλική κακοποίηση: εμπεριέχει ασελγείς πράξεις, αιμομιξία ή βιασμό με ή χωρίς σεξουαλική επαφή.

Μύθοι και Αλήθειες για την Κακοποίηση

Μύθος: Ότι τα θύματα προκαλούν την κακοποίηση τους.
Αλήθεια: Αυτή είναι η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι θύτες.
Μύθος: Ότι σε μερικές γυναίκες αρέσει να τις κακοποιούν.
Αλήθεια: Σε κανένα δεν αρέσει να κακοποιείται, αλλά ο φόβος είναι ο κυριότερος λόγος που δεν αντιδρούν.
Μύθος: Ότι η βία μεταξύ συζύγων δεν είναι ποινικό αδίκημα.
ΑλήθειαΗ βία είναι ποινικό αδίκημα το οποίο μπορεί να οδηγήσει και στη φυλακή.
Μύθος: Ότι τα παιδιά δεν επηρεάζονται.
ΑλήθειαΟι επιπτώσεις της βίας (άμεση ή έμμεση) πάνω στα παιδιά είναι πάντοτε τραυματικές.

Πότε μια γυναίκα έχει κακοποιηθεί;

Στην αρχή κάποιας σχέσης κάποια προειδοποιητικά σημάδια κακοποίησης μπορεί να διαπιστωθούν είτε από το σύντροφο ή το σύζυγο.
  • Ζηλεύει παθολογικά
  • Ελέγχει κάθε κίνηση
  • Εκνευρίζεται και γίνεται βίαιος χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Αν τα παραπάνω σημάδια ενταθούν τότε περνάμε στο στάδιο της κακοποίησης. Δηλαδή:
  • Ο σύντροφος χτυπάει, απειλεί, πετάει αντικείμενα
  • Απομονώνει το θύμα από το φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον του
  • Εκβιάζει, χρησιμοποιώντας τα παιδιά (αν υπάρχουν)
  • Εξαναγκάζει το θύμα να καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες του σπιτιού, δεν ξοδεύει χρήματα για την οικογένεια ή διεκδικεί τα προσωπικά της έσοδα
  • Δημιουργεί κλίμα φόβου και ανασφάλειας.

Αν μια γυναίκα ζει με ένα βίαιο άντρα...

Θα πρέπει να:
  • Να προσέχει την σωματική και ψυχική της ακεραιότητα.
  • Να βρει απαραίτητα εργασία για να μπορεί να καλύψει τα έξοδα της.
  • Να εξωτερικεύσει τους προβληματισμούς της στην καλύτερη φίλη της.
  • Να επικοινωνήσει με Υπηρεσίες που μπορεί να την βοηθήσουν.

Άλλες Υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στις παρακάτω υπηρεσίες:
  • Εφημερεύοντα νοσοκομεία και κέντρα υγείας
  • Αστυνομικά τμήματα
  • Κ.Ε.Θ.Ι.
  • Κοινωνικές Υπηρεσίες

Πώς αισθάνεται το κακοποιημένο παιδί

Όταν ένα παιδί παραμελείται ή του ασκείται βία τότε :
  • Έχει εξαιρετικά χαμηλή αυτοεκτίμηση
  • Έχει έντονο φόβο
  • Έχει δυσπιστία σε οποιαδήποτε σχέση με ενήλικο
  • Αντιδρά παθητικά, κυριαρχείται από άγχος
  • Είναι εξαρτημένο και ανασφαλές
  • Μπορεί να παρουσιάσει επιμέρους διαταραχές στη συμπεριφορά, όπως ενούρηση, παθητικότητα κ.α.
  • Η σχολική του απόδοση επηρεάζεται ή και ανακόπτεται καθώς εμφανίζει μαθησιακές δυσκολίες.
Όλα τα παιδιά χρειάζονται και δικαιωματικά τους ανήκει : Η αποδοχή, η αγάπη, η ενθάρρυνση, η πειθαρχία, η συνέπεια και η προσοχή.
ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
Μην την αποσιωπείς
Κάλεσε χωρίς χρέωση
την "ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ"
800 11 16000
Για να βοηθηθείς και να βοηθήσεις...
από 9:00 - 21:00

Στενές επαφές........!!!

Πόσο «αθώα» είναι η επικοινωνία μεταξύ δύο ανθρώπων που κάποτε υπήρξαν ερωτευμένοι; Πόσο αυτονόητη η αποδοχή της σχέσης τους από τα νέα πρόσωπα της ζωής τους; Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν δεν γνωρίζει την κοινή τους ιστορία και τις λεπτομέρειες του χωρισμού τους.Πολλές φορές συμβαίνει διότι η λήξη της ερωτικής τους σχέσης δεν ήταν αρκετή ώστε να σημάνει και το τέλος του ισχυρού δεσμού που κατά τα άλλα τους συνδέει, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το δίκτυο φίλων που μοιράζονται. Είναι όμως αυτή η σχέση ανταγωνιστική προς εσάς; Ο φίλος σας συμπεριφέρεται σαν να μην ήταν, διαβεβαιώνοντάς σας για τα ερωτικά του συναισθήματα και προσκαλώντας σας στην παρέα του. Το θέμα είναι, τον εμπιστεύεστε; Ή μήπως η εμπιστοσύνη δεν είναι καν το θέμα;
Όσοι αποδοκιμάζουν τη διατήρηση στενών επαφών με τους πρώην συντρόφους θα συμμερίζονταν πολλές από τις ανησυχίες σας, με το σκεπτικό ότι τέτοιες διακηρύξεις αγάπης και φιλίας μεταξύ αλλοτινών εραστών δεν γίνεται να μην κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας των σημερινών τους συντρόφων. Διότι αναπόφευκτα, οι τελευταίοι θα αναρωτηθούν μήπως στην πραγματικότητα αποτελούν παρέκβαση στην ιστορία μιας σχέσης που δεν έχει ακόμη γράψει το τελευταίο της κεφάλαιο – και θα απαιτήσουν χειροπιαστές εγγυήσεις προκειμένου να διασκεδάσουν τις ενοχλητικές τους υπόνοιες. Προτιμότερο λοιπόν τα όρια να τίθενται από την αρχή, με τα κεφάλαια να κλείνουν οριστικά και αμετάκλητα.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη, εκείνων που θεωρούν ότι η μοναδική πραγματική απειλή για τις σχέσεις είναι η ίδια η πραγματικότητα. Βέβαια, είναι ανθρώπινο καμιά φορά να πιάνετε τον εαυτό σας να ζηλεύει, οπότε, όχι, δεν θα έλεγα ότι είστε κτητική και παράλογη. Είστε απλά θορυβημένη. Αν πάντως οι εξηγήσεις του φίλου σας ευσταθούν, τότε δεν έχει νόημα να αποθαρρύνεστε από τις συναναστροφές του με την πρώην του.